© Aksaray Meydan 2020

Hastanede şok eden skandal!

İddialara göre, Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesi göğüs kliniğinde, kronik astım hastası olan üç çocuk “yer yok” gerekçesiyle tek yatağa yatırıldı.

Anne Seda Y.’den alınan bilgilere göre; doğuştan Kronik astım hastası olan üç çocuk fenalaşması sonucunda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu fakat hastane görevlileri yatak olmadığı için üç çocuğu tek yatakta yatırdı. Hastalığın şiddeti nedeniyle sık sık yoğun bakıma kaldırılan üç çocuğun tek yatakta yatırılması vatandaşlar tarafından tepki topladı.

Fatma (9) İsmail (10) ve Emine (5) kronik astım hastası olarak dünyaya geldi. Anne Sema Y. eşinden ayrıldığı için üç çocuğuna tek başına bakıyor. Evin geçimini ve hastane masraflarını ise çocuğunun bakım parası ve Aksaray Hayra Doğru Derneği’nin yardımları ile yapıyor. Çocukla her ay hastane kontrolünde olması gerekiyor fakat Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Göğüs Hastalıkları doktoru bulunmadığı için Konya’ya sevk ediyor. Yoğun bakım gereken çocuklar evlerinde oksijen almaları gerekiyor. Oksijen makinesini parası olamadığı için alamayan anne Seda Y. Hayra doğru derneğinden aldığı yardımla tedarik ediyor. Ne hastane yetkileri ne ilgili kurumlar bu çocuklara ilgisiz kalırken birde hastanenin üç çocuğa yatak bile bulamaması içler acısı bir manzaraya neden oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER