© Aksaray Meydan 2020

Hastane kantininde işçiler adeta gasp edildi

Aksaray’da ihale yoluyla hastane kantini işletmeciliğini alan ANS Gıda isimli firma kantinde çalıştırmak üzere aldığı işçileri adeta gasp etti.

İşçilerin 2 aylık maaşlarını ödemeyen firma birde işçilere yatırılan en az 2 bin 500, en fazla 6 bin TL ikramiye ve mesai paralarını yatırdığı işçilerle bankaya giderek çekip cebine koydu. ANS Gıda isimli firma yetkilileri yaşanan tüm bu olaylara rağmen işçileri şikayet etmemeleri konusunda tehdit de ederken, 2 aylık maaşlarını alamayan işçilerin kimisi zorunlu olarak işten çıktı kimisi de maaşını istediği için işten çıkarıldı.

“Biz devletten destek istiyoruz”

Çalışma Bakanlığın yapılan şikayetlerin ardından geçtiğimiz aylarda bir müfettiş kontrolünden geçen hastane kantini buna rağmen işçilerin maaşlarını ödememekte ısrarlı görünürken, burada çalışarak işten ayrılan bir işçi, “Biz 2 aylık paramızı alamadık. Bazı arkadaşlarımız işten çıkartıldı. Bazılarımız ise mecburiyetten istifa etmek zorunda kaldı. 2 ay ve bazılarının 3 ay olmasına rağmen hala maaşlarımız yatmadı. Paramızı gasp ettiler, vermiyorlar. Biz devletten destek istiyoruz” dedi.

Hastane kantininde abartı fiyatlarda dikkat çekiyor

Hastane kantininde satılan yüzlerce üründe de satışa sunulan fiyatlar dikkat çekiyor. Ciddi anlamda yüksek olan fiyatlarla vatandaşları adeta soyun soğana çevirmek isteyen kantin işletmesi vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Hastane kantininden alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar fiyatların normalinden 3 katı fazla olduğunu belirterek, yetkililerin hiçbir şekilde denetim yapmadığını söylediler.

Haber : Yavuz Akkan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER