© Aksaray Meydan 2020

Halk Otobüsü Sahipleri Seçtiğimiz Başkanla Görüşemedik

Aksaray Merkez Mahallesi'nde çalışan halk otobüsü sahipleri ve çalışanlarının Aksaray Belediyesi önüne gelerek Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile görüşme istekleri reddedilince Vali Hamza Aydoğdu ile görüştü.

“Seçtiğimiz Başkanla Görüşemedik”


Aksaray Belediyesi geçen hafta 6 yeni otobüsü Aksaray'ın çeşitli mahallelerinde çalıştırmak üzere hizmete sunmuştu. Bunun üzerine Aksaray Merkez mahallelerindeki hatlarda çalışan otobüs şoförleri Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile görüşmek için sabah saatlerinde Aksaray Belediyesinin önüne geldi. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in halk otobüsü şoförlerinin görüşme talebini kabul etmemesi üzerine gerginlik yaşandı. Aksaray Belediyesi önüne gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri Aksaray Belediyesinin önünde güvenlik önlemi aldı. Yaşanan gerginliğin ardından şoförler arasında seçilen 4 temsilci ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu görüştü.

“Biz Seçtik Bizimle Görüşmüyor”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile arkadaşlarının görüşmelerini bekleyen halk otobüsü şoförleri ve sahipleri “Kendi seçtiğimiz Başkan bizimle görüşmüyor. Bu nasıl bir uygulamadır. Bir önceki dönem belediye başkanı da yine sizlere daha kaliteli hizmet vermek adına otobüsler aldırdı. Banka kredileri ile birlikte şu anki mevcut otobüslerimizin bize maliyeti 500 bin lirayı buldu. Hali hazırda pandemi döneminde zaten iş yok. Bunun üzerine Aksaray Belediyesi böyle bir uygulamanın içerisine giriyor. Biz de yıllardır esnaflık yapıyor ve Aksaray'ın yükünü çekiyoruz. Kendi seçtiğimiz Belediye Başkanı bizimle görüşmüyor. Ne acı bir durumdur” dedi.

Biz Aksaray’ın Halkı Değil Miyiz?

TOKİ-Sanayi hattında çalışan halk otobüsü sahibi “Hepimiz ekmeğimizin derdindeyiz. Aksaray Belediyesinin 11 tane otobüs alması bizim için bir problem değil. Dünyanın parasını veriyorsun bedava taşıyorsun. Bu otobüsleri 4 sene önce belediyenin sözü ile kredi ile aldık. Biz bu kredileri hâlâ bitiremedik. Biz bu devletin, milletin, Aksaray'ın halkı değil miyiz? Derdimizi anlatmak için geldik ama derdimizi anlatacak bir merci bulamadık. AK Parti bu adamı buraya oturmaya mı getirdi?” ifadelerini kullandı.

Otobüs Şoförleri Sitemlerini Dile Getirdi

Bir halk otobüsü sahibi Aksaray Belediye Başkanı’nın yıldırma politikası yaptığını, yeni aldığı 11 otobüs ve durakların Belediye Meclis üyelerine peşkeş çekildiğini, 5 belediye meclis üyesine ise araba alındığını iddia etti.  Belediyenin rant peşinde olduğunu, mümini ezme peşinde olduğunu söyleyen bir halk otobüsü sahibi de “Bu minibüsçülerin tamamı AK Parti'ye oy verdi. Ama bu Belediye Başkanı bunları ezme çabası içerisinde” dedi.  Halk Otobüsü şoförlerinden biri kolunu göstererek “Bir daha AK Parti'ye oy verirsem bu kolumu keseceğim” ifadelerini kullandı.

“Aksaray Belediyesi arabayı alsın bize iş versin” diyen bir şoför “Çocuğumuzu, evimizin rızkını geçindirmek için çalışıyoruz. Çoluğumuzu çocuğumuzu getirelim buraya bırakalım, O da baksın” şeklinde sitem etti. Basın mensuplarına da sitem eden halk otobüsü şoförleri “Eğer yayınlamayacaksanız bu görüntüleri çekmeyin kardeşim. Bu kadar insan burada ekmek mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

“Vali Baba”

Aksaray İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Bircan’ın, Aksaray Belediyesi önünde toplanan kalabalığa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun içlerinden 4 temsilci ile görüşeceğini haber vermesi üzerine halk otobüs şoförleri aralarından seçtikleri 4 temsilcinin görüşmesinin bitmesini bekledi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile görüşen temsilciler belediyenin önüne gelerek “Aksaray Valisi sorunumuzu çözecek” ifadelerini kullandı. Kalabalık “Aksaray Valisi ve Emniyet Müdürümüz Baba Baba” sloganları atarak bir yanlış anlaşılma olduğunu ve sorunların çözüleceğini dile getirdi olaysız bir şekilde dağıldı. Öte yandan Aksaray Belediyesi Ulaştırma Müdürünün görevden alındığı iddia edildi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER