© Aksaray Meydan 2020

“Hakkımızı Helal Etmiyoruz”

Aksaray’daki Şehit Aileleri bir çığlık halinde “Hakkımızı Helal Etmiyoruz” diyorlar. Bugüne kadar kendilerinin yok sayıldığını, Siyasiler, seçilmiş yöneticiler, partiler, STK lar ve kurumların pek çoğu tarafından yok sayıldıklarını, sadece seçim zamanları kısmen hatırlandıklarını belirten Şehit Aileleri bu vatan için canlarını feda eden çocukları ve yakınlarının yattıkları yerde kemiklerinin sızladığının da altını çiziyorlar.

Aksaray’da yukarıda sayılanların Şehit Ailelerini sadece şov amaçlı kullanmaya çalıştıklarını, Şehit Ailelerine sahip çıkan tek yerin Şehit Aileleri Derneği olduğunu, Şehit Ailelerini parçalamak için işi ikinci bir dernek kurdurmaya kadar vardırdıklarını belirterek sadece kendi acılarını yaşamak istediklerini, kimsenin şov malzemesi olmak istemediklerini, sadece bu vatanın varlığının sürmesi için çocuklarını feda eden insanlar olarak biraz saygı görmeyi beklediklerini söylüyorlar.

Şehit Ailelerinin acılarını paylaşmak, büyük çoğunluğu ekonomik olarak zorda olan ailelere destek olabilmek, anların sıkıntılarını yetkili makamlar vasıtasıyla çözebilmek amacı ile aracılık etmek görevini üstlenen Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şehit Babası Hüseyin Koçak ise kendilerine bakışı tek kelime ile özetliyor: “Bizi arka bahçeleri olarak kullanmak istiyorlar.”.

İlk kez Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu’nun kendilerine gerçekten insancıl şekilde yaklaştığını belirterek; “Sayın Valimizi bu konuda herkesten ayırmak gerekir” diyen Koçak; “Aksaray Genelinde 150 civarında merkezde ise 50 civarında şehit ailesi var. Ne kadar acıdır ki; kendilerine arka bahçe olmadığımız parti ve yöneticiler bizi yok hükmünde sayıyorlar. Sadece seçim zamanları şov amaçlı hatırlanıyoruz. Ancak herkes şunu bilmeli ki; Şehit Aileleri eğer arka bahçe olacaksa ancak Devletimizin arka bahçesi olur. Partilerin, siyasilerin, kurumların ya da STK ların değil. Sosyal Belediyeciliği dilinden düşürmeyen Belediyemiz, bu vatan için canını feda edenlerin geride bıraktıkları ve büyük zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi vermeye çalışan şehitlerimizin ailelerini niye yok sayıyor.

Ama reklamını yapmaya kalkışsak, bu insanlarımıza yardım için harcamak yerine kendi reklamı için harcamalar yaptığı ulusal kanallarda adını zikretsek sanırım ailelerimizin varlığının farkına varır. Ama bizim ailelerimiz nasıl ki çocukları vatan için yaşamlarını yitirdiklerinden bu yana onurlu tüm zorluklara karşın onurlu durmayı başardılarsa, bundan sonra da aynı onurlu duruşu sürdüreceklerdir. Bugüne kadar hiçbir beklenti içerisinde olmadan ailelerimize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Beklentileri karşılanmadığı için bizi yok sayanlara da tüm Şehit Aileleri olarak Hakkımızı Helal Etmiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER