© Aksaray Meydan 2020

Hafızlar Dergahına 12 hafız daha katıldı

İl Müftülüğüne bağlı Geylani Erkek Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 12 öğrencinin törenle sertifikaları verildi

Ulu Cami’deki sertifika törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ın yanı sıra resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire personelleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kuran tilavetiyle başlayan program ilahilerle devam etti. Hafızlığın her kula nasip olmadığını vurgulayan İl Müftüsü Bal, “Hafızlar bu toplumda ayrıcalıklı insanlardır. Onlar yüce kitabımızın bütün ayetlerini hafızlarında tutarak an ve an ALLAH’ın kelamıyla bedenen, ruhen beraberler. Bizler Kuranı Kerimiz muhafaza ederken içindeki değerleri önce hayatımıza sonra topluma aktaracağız” dedi.

 

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak’ta, kitabımız Kuranı kerimin manevi değerlerine dikkat çekerek, “Ülkemiz ateş çemberi altında iken bizler burada cennet gibi vatanımızda rahat rahat yaşıyorsak bu Kuranı Kerimimizin hürmetinedir. Ülkemizde 2015 itibariyle 12 bin 63 hafızımız bulunuyor.

 

Kazancı bol olan alış verişi bu hafızlarımız aldılar. ALLAH’ın emrini, Resulullahın sünneti yerine getirmek için çalışmalıyız, gayret etmeliyiz. İlim öğrenmeli ve bunu eşimizle dostlarımızla paylaşmalıyız. ALLAH’ın emir ve yasaklarını yerine getirmeliyiz ki Rabbimiz bizleri her türlü tehlikeden korusun” dedi. 12 hafızın diplomaları Vali Ataklı, Belediye Başkanı Yazgı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Albayrak, İl Müftüsü Bal ile Geylani Erkek Kuran Kursu Mütevveli heyeti adına Hüseyin Avni Çekiç tarafından verildi. Hafızların bu günlere gelmesinde emeği geçen öğretim görevlileri de unutulmadı ve onlara da hediyeler verildi. Cuma namazının kılınmasıyla diploma töreni hatim duasıyla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER