© Aksaray Meydan 2020

Güvenlik görevlisinin dikkati dolandırılmaktan kurtardı

Nevşehir’de dolandırıcıların hedefi olan vatandaş, PTT güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Nevşehir’de Ali Güven (65) isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcıları, yaşlı adamdan bankadaki tüm parasını istedi. Ali Güven'in dolandırıcılara 16 bin lirayı kaptırmasına PTT güvenlik görevlisi Erkan Yıldız engel oldu.


Ali Güven yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"Bugün bir telefon geldi. Kimlik kaybettin mi dediler. Ben de bakayım dedim, cebime baktım kimliğim duruyor. Daha sonra ise telefondaki kişi 'bankada paran var onu çek getir, hiç kimseyle telefonda konuşma, telefonu kapatma sakın ben polisim' dedi.

 

Ben de 'siz dolandırıcısınız' dedim. 'Yanımda savcı var' dediler. Daha sonra ise bankada bulunan paramı çektim ve PTT’ye gittim. PTT’ye girince 'bu işte bir bit yeniği var' dedim. PTT görevlileri ne olduğunu sorunca ben de olayı anlattım, 'beni dolandıracaklar' dedim. Güvenlik görevlisi polisleri aradı. Polisler geldi ve o numarayı aradık ancak kimse telefonu açmadı.

 

Bankadan 16 bin 315 lira çektim. Herkesin benim gibi gözü açık olsun. Polisler, savcılar kimseden para istemez diye şüphelendim, polisler geldi yardımcı oldular."


PTT güvenlik görevlisi Erkan Yıldız ise vatandaşları uyararak, "Hâkim, savcı ve polisler kimseyi arayıp da para istemez" dedi. Yıldız, ‘’En son olayımız Hacı ağabeyimizin olayı. Hacı ağabeyim geldi buraya para yatırmak istediğini söyledi. 16 bin lira toplu bir para yatırmak istedi. Hacı ağabeyim buna inanmış. Halkımızı buradan bir kere daha uyarıyoruz. Kesinlikle ne hakim ne savcı ne de polis size telefon açıp para istemez. Halkımız dikkatli olsunlar’’ diye konuştu.


Ali Güven, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere ifadesini verdikten sonra bankadan çektiği parayı yeniden bankadaki hesabına yatırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER