© Aksaray Meydan 2020

Geleceğe sahip çıkamayan Aksaray sınıfta kaldı!

Aksaray'ın en büyük kanayan yaralarından biri olan dilenci çocuklara çözüm bulunamıyor.

Aksaray'da ki en büyük sorunlardan biri olan ve yıllarca çözülemeyen yetersiz denetim, caydırıcı cezai işlem uygulanamaması sonucunda 3 ile 10 yaş çocukların sokakta dilenmesine sebep oluyor.

HER YERDELER
Hemen hemen Aksaray'da her ışıkta, kafeler caddesinde, merkez çarşı sokaklarında, ervah kabristanlı ve E-90 karayolunda rastlanan dilenci çocuklara bir türlü tedbir alınmıyor.

YETKİLİLER İLGİSİZ
Aksaray'da her ne kadar çocukların gelişimi, sağlığı, eğitimi el alınarak bunun reklamları sürekli yapılsada iş dilenci çocuklara gelince hiç te öyle olmadığını gözler önüne seriyor..

ULUSALA ÇIKINCA DEĞER KAZANIYOR
Geçtiğimiz aylarda ve öncelerinde hiç abartılmayacak konuyu, reklam yapmak adına Aksaray'ın mülkiamirinden, yetkililerine ve hatta barosuna varana kadar herkesin seferber olduğunu gazetelerde çarşaf çarşaf, sosyal medyada boy boy resimlerini gördüğümüz günlerde hiç birinin konu dilenci çocuklar olduğunda kılını dahi kıpırdatmadığını görmekteyiz. Ve akıllara çocukların geleceğini düşünmeniz için illaki ULUSAL habere mi çıkması lazım? sorularını akıllara getiriyor.

KONU GEREKSİZSE HEPSİ ORDA
Eylem, protesto veya reklama açık konularda Aksaray'ın yetkililerini bir arada boy boy resimlerini sosyal medyada ve çarşaf çarşaf resimlerini gazetelerde görmek ne kadar alışılmış bir durum olsada çoğu zaman gereksiz konularda çırpındıklarını görmek yeterince hayret verici gelebiliyor.

CANLARI TEHLİKEDE
Dilenci çocukların soğuk kış aylarında dışarda üzerlerinde elbise dahi olmadan dilenmesi, Işıklarda araçların önüne dikkatsizce çıkması gecenin geç saatine kadar sokaklarda kalması bu çocukların canının tehlikede olduğunu gözler önüne sermektedir.

YETKİLİ BİRİ ARANIYOR!
Konuyla ilgili "Ne yapabiliriz?" diyecek kapasitesi düşün birini değil, "Ben Yaparım!" diyebilecek Yetkilileri ne zaman göreceğimiz ise merak konusu!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER