© Aksaray Meydan 2020

Et Niyeti İle Kurban Kesilmez

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyaran Aksaray İl Müftülüğü, kurbanlık hayvanların sağlıklı olması ve kusurunun bulunmaması gerektiğini açıkladı.

Kurbanı et yeme niyetine kesmenin son derece yanlış ve dinen de uygun olmadığını belirten İl Müftülüğü, "Kurbanı Allah rızası için, O'nun rızasını kazanmak ve Allah'a daha da yakın olmak için kesmeliyiz. Kurban Bayramı bir anlamda toplumsal birleşmeye ve kaynaşmaya da katkı sağlıyor. Evlerine et girmeyen vatandaşların bu sayede evlerine et girmesine vesile oluyor.

 

Zengin insanlar fakir fukara insanları gözeterek yardımda bulunuyor. Yani kurbanı sırf ibadet maksadı ile kesmek lazımdır. Eğer çoluk çocuğum daha fazla et yesin düşüncesi ile kesmek ortak kesilen kurbana ve ortaklarına da manevi yönden zarar verir. Koyun, keçinin kurban olması için bir yaşını doldurması gerekir. Büyükbaş hayvanların ise 2 yaşını tamamlaması lazım.

 

Bunun böyle olmasını dinimiz emrediyor fakat buna rağmen bazı kurban satıcılarının yaşı tutmayan hayvanların dişlerini söktüğünü duyuyoruz. Bu çok büyük yanlış ve günahtır.

 

Vatandaşlarımızın da kurban alırken sağlıklı olup olmadığına dikkat etmesi ve iyice incelemesi lazım” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER