© Aksaray Meydan 2020

Eğlence adı altında hayvanlara eziyet

Perşembe pazarında ki alanda yaz aylarında halkı eğlendirmek amacıyla kurulan sirk, yaklaşık 2 aydır atıl bir şekilde duruyor.

Sirkin faaliyeti bitmesine rağmen hâlâ bulunduğu yerden kaldırılamaması dikkatlerden kaçmıyor. Sirkteki küçük hayvanlar götürülürmüş, fakat bir adet boz ayı ve bir adet kaplan hâlâ çadırın içerindeki kafeslerinde bekliyor.

 

20'Lİ YAŞLARDA BİR GENÇ BEKLİYOR

Bu hayvanları beklemek ve beslemek için 20 yaşlarında yabancı uyruklu bir genç sirkte kalıyor. Türkçeyi zor konuşan genç bir şey bilmediğini söylerken, içeriden resim alınmasını da istemedi. İçerinin şartları o hayvanların bakımı için pek elverişli görünmezken, o 2 hayvanın nasıl beslendiği ise meçhul.

 

BELEDİYE UYARMIŞ!

Belediyeden alınan bilgiye göre, Belediye sirki işleten firmaya süresi dolduğu için sirki kaldırmaları yönünde tebligatta bulundu, ayrıca firma sahibine Belediye tarafından da ceza kesildiği söylenmekte.

 

SİRKİ GÖTÜRECEK YER YOK!

Firma yetkilisi 1 ay önce Ankara’da olan patlamayı bahane ederek sirki götürecek yerleri olmadığını belirtti. İçeride bulunan yabancı uyruklu genç ise 1 haftaya kadar o iki hayvanın da götürüleceğini iddia etti. (Anadolu Eksprers)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER