© Aksaray Meydan 2020

Dolandırıcılıkta akıllı sistem

Kopyalama işinde oldukça profesyonel olarak bilinen Çin’de üretilen ünlü markaların akıllı telefon reklamları televizyon kanallarında uzun uzun gösteriliyor.

Son teknoloji akıllı telefon markalarının satışı yapıldığı televizyon programlarına inanarak sipariş veren Aksaray’da çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını söyleyen telefoncular, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Kopyalama işinde oldukça profesyonel olarak bilinen Çin’de üretilen ünlü markaların akıllı telefon reklamları televizyon kanallarında uzun uzun gösteriliyor. Fiyatlarıyla ilgi çeken telefonlar yarışmalarda, “68 hangi ilin plakası? Kaç ay var?” gibi basit sorularla yanıltılan vatandaşlar, telefon bağlantısıyla doğru cevapladığı akıllı telefonu piyasanın oldukça altında çok ucuz fiyata alıyor. Verilen adrese gönderilen telefonun orijinal olmadığı kutu açıldıktan sonra anlaşılıyor.

 

Aksaray’da bu yöntemle çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını belirten telefoncu Murat Bozdemir, ”Televizyonda çok basit soruların karşılığında verilen telefonların sahte olduğunu belirterek, “Kargo geldiğinde imzayı atıldığı anda her şey bitiyor ve hiçbir yere şikayet dile getirilemiyor. Çünkü ürünü teslim aldığını imzasıyla onaylamış oluyor” dedi. (Anadolu Ekspres)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER