© Aksaray Meydan 2020

Direnişin Simgesi Kerbela

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden, Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) 23 Ekim Cuma günü Aksaray Belediye Tiyatro salonundaDirenişin Simgesi Kerbela konulu etkinlik düzenleyecek.

Etkinliğe Konuşmacı olarak katılacak olan İlahiyatçı Nezir TUNÇ Hoca, ‘‘Kerbela ve Aşuranın önemi, Hazreti Hüseyin’in Kerbelada ki Şahitliği’’ konulu konuşma yapacak. Etkinlikte Grup İhya sanatçıları Kerbela Şehitlerini ve Hazreti Hüseyin’i anlatan ezgi ve ilahileri seslendirecekler. Program sonunda salonda Aşure ikramı yapılacak.

 

‘’Direnişin Simgesi Kerbela’’ Konulu etkinliğe tüm halkı davet eden AKSA-DER başkanı Mustafa BİLGİÇ, ‘‘Bu gün tüm coğrafyamız baştanbaşa Kerbela’yı an be an yaşamaktadır. Tarihten ibret almadığımız için tekerrür etmekte ve her gün yeni Kerbela’lar yaşamaya devam etmekteyiz. Kerbela faciası ve katliamında ki rolleri, konumları ve profilleri iyi bilmemiz gerekir, Kerbela programını bu amaçla düzenliyoruz ki gençliğimiz, halkımız bu zamanın yezitlerini iyi tanısın, oyunlarına alet olmasın” dedi.

 

‘‘Direnişin Simgesi Kerbela’’ konulu etkinlik Cuma akşamı Yatsı namazı akabinde saat 20:00 da Aksaray Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER