© Aksaray Meydan 2020

Dikkat! Dilenci çıkabilir..

Adım başı el açıp insanların duygularını istismar eden dilenciler esnaf ve vatandaşı canından bezdiriyor

Yanlarında bulunan küçük çocukları da kendileriyle birlikte dilendiren dilenciler duygu sömürüsü yaparak vatandaştan para koparma peşindeyken yetkililerin duruma müdahale etmemesi ise esnafı ve vatandaşı zor durumda bırakıyor.

 

İl merkezinde camii önlerini ve ara sokakları mesken tutan dilenciler Ramazan ayı dolayısıyla gece geç saatlere kadar dileniyor.  Vatandaşlardan zorla yardım isteyen dilenciler, zaman zaman da tepkiyle karşılanıyorlar. İş yerleri dışında mahalle aralarına da giren dilenciler kapı kapı dolaşarak vatandaşları evlerinde de rahatsız ediyor. Ramazan ayı ile birlikte her gün kapılarını çalan dilencilerden yıldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin dilenci sorununa el atmasını istediler. Dilencilerin kendilerinden zorla yardım istediğini belirten vatandaşlar, "özellikle ramazan ayı olduğu için dilenciler çoğaldı. Her an her yerde karşımıza çıkıyorlar. Rahatsız ediyorlar. Yolda yürümek mümkün değil.

 

Bir de özellikle iftar saati yaklaştığında yanlarına aldıkları küçük çocuklarla birlikte manevi duygularımızı istismar ediyorlar. Bir an evvel yetkililer bu insanlara müdahale etmeli işlem yapmalılar "diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Haber: Portal Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER