© Aksaray Meydan 2020

Denetim yok Covid tavan yapıyor

Aksaray’ı bir ay gibi kısa bir sürede hastalığın en hızlı yayıldığı iller sıralamasında ilk 3 içerisine sokan duyarsızlık aynen devam ediyor. Testleri Pozitif çıkanları takip etmeleri gereken Filyasyon Ekipleri birçok pozitif hastayı günlerce arama zahmetine bile katlanmazken, testleri pozitif çıkan çok sayıda kişi sanki hastalık taşımıyorlarmış gibi aramızda dolaşmayı sürdürüyor.

Hastalığın hızlı biçimde yayılarak Aksaray’ı üst sıralara taşımasının tek nedeni Filyasyon Ekibinin takip etmesi gereken pozitif hastaları takip etmemesi değil. Test yaptırmak için hastaneye giden Corona Şüphelilerine test öncesi uygulanan işlemler de sanki hastalığın daha fazla kişiye bulaşması için yapılıyor gibi.

Teste giden kişi sıra aldıktan sonra parmağına bir cihaz takılarak bir ölçüm yapılıyor. Ve bu cihaz ardarda Covid şüphelilerinin birinin parmağından çıkarılıp hemen ardından bir başkasının parmağına takılıyor. Yani eğer parmağı ölçülen bir hasta var ise mikrobu o cihaza bulaştırıyor. Hemen ardından test için gelenler içerisinde hasta olmayanlar varsa bile o cihazdan hastalığı alıyorlar.

Parmaktan ölçüm sonrası herhangi bir dezenfektan işlemi ya da kolonya ile temizlenme veya ellerini yıkaması konusunda uyarılmamaları nedeniyle, doktora görünmek için beklenilen süre içerisinde parmakları ile aldıkları mikrobu da bir şekilde kendilerine bulaştırarak sağlam geldikleri hastaneden Covid Mikrobunu alarak çıkıyorlar.

Sokaktaki gevşek denetim ise mikrobun yayılmasına belki de en az katkı sağlayan eylem olarak ortaya çıkıyor. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde duyarsızlık bu kadarla da bitmiyor. Doktora görünmek için hastane önündeki konteynırlarda bulunan görevlilerden test sırası almak isteyenler kalabalık nedeni ile hastalık taşıyanlar ile aynı havayı uzun süre solumak zorunda kalıyorlar.

Yani kısaca bu sorunlara çare bulmaları gereken Sağlığın başında bulunan kişi ile Hastane Başhekimi mikrobun çok daha hızlı yayılmasına etken olan uygulamaları gidermek konusunda parmaklarını bile oynatmayarak Aksaray Halkını sanki; “Daha çok ve daha hızlı hastalığı nasıl bulaştırırız” şeklinde sergiledikleri tavırla büyük bir risk altına sokuyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER