© Aksaray Meydan 2020

Dağlıca Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde geçtiğimiz pazar günü yapılan terör saldırısında şehit olan Piyade Er Muharrem Öksüz ve Piyade Sözleşmeli Er Resul Coşkun son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu  şehit olan 16 askerden, 23 yaşındaki şehit Resul Coşkun’un ve 20 yaşındaki Piyade Er Muharrem Öksüz memleketi Konya’da toprağa verildi.

Sabah saatlerinde askeri uçakla Konya Havalimanı’na getirilen Piyade Er  Muharrem Öksüz’ün cenazesi konvoy eşliğinde merkez Karatay ilçesine bağlı Divanlar Mahallesi’ne götürüldü. Şehit Öksüz’ün cenazesi helallik alınmak üzere baba evinin önüne getirildi. Şehidin ailesi ve yakınları burada uzun süre  tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Öksüz daha  sonra öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı için Divanlar Camisi’ne getirildi. Cenaze namazına Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Muharrem Öksüz mahalle mezarlığında dualarla toprağa verildi.

23 yaşındaki şehit Resul Coşkun’un cenazesi  evinin önünde helallik alınmasının ardından namazın kılınacağı Muzalla  Mezarlığı’ndaki namazgaha getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adalet Bakanı Kenan İpek, Konya Valisi Muammer Erol, Milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin asker arkadaşları, ailesi, yakınları ve  binlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Resul Coşkun’un  cenazesi Konya Şehitliği’ne dualarla defnedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER