© Aksaray Meydan 2020

Cumhuriyet Gazetesi Aksaray Belediyesi'nden özür diledi

Aksaray Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından 29 Ekim ile ilgili ilginç bir video paylaştı. İlk başta izleyenleri acaba tarihleri mi karıştırdı dedirten videoyu bütün olarak izlediğiniz de Cumhuriyet'in Kazanılması ile her şey kazanıldı mesajı verilmek istendiği çok geçmeden anlaşıldı.

Videoyu ön yargı ile izleyip acımasızca eleştiri yapan gerek yerel ve gerek ulusal basın mensupları işin anlaşılması ile birlikte özür dilemek zorunda kaldılar. 

Konuyla ilgili Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar Twitter'da Aksaray Belediyesi'ni destekleyen açıklama yaptı. Şahan Gökbakar açıklamasında; "gösteren Gökbakar "Neden yalan haber yapıyorsunuz? Yakışıyor mu size? Belediyenin videosunda "29 Ekim" yazdıktan sonra diğer bayramları, hatta kadınlar günü bile yazmışlar. Çünkü "cumhuriyet herşey demek" diye bir video yapmışlar. Anlayamadıysanız ayrı ama yalan yazmak yakışmıyor. Videonuz güzel olmuş @aksaraybel Evet cumhuriyet hersey demek. Evet butun bayramların adıdır cumhuriyet. Hem yalan haberden, surekli yapılan yanlı ve propaganda haberlerinden sikayet edeceksiniz, hem de kendiniz yalan haber yapacaksınız. Ne farkınız kalıyor o kanallardan" dedi. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada gündem oldu olayın üzerine Cumhuriyet Gazetesi haberi sosyal medyadan silerek;
" Düzeltme ve özür

Aksaray Belediyesi'nin '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' başlıklı videosunda milli bayramların karıştırıldığı iddia edilmişti. Video izlendiğinde bayramların karıştırılmadığı anlaşılmaktadır. 

Aksaray Belediyesi'nden ve okurlarımızdan özür dileriz." Dedi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER