© Aksaray Meydan 2020

Çöp Konteynırları ilaçlansın

Türkiye genelinde etkisi günden güne artarak etkili olan sıcaklar ilimizde de kendisini göstermeye başladı. Hissedilen sıcaklık 25 derecenin altına inmezken beraberinde birçok sorunları getiriyor.

Havaların ısınmasıyla Çöp konteynırlarındaki evsel atıklar, çevreye rahatsız edici pis koku yayıyor. Bu duruma halkın tepkisi oldukça büyük. Zararlı böceklerin, bakterilerin çevreye ve insan sağlığına zarar vereceğini düşünen vatandaşlar hem kendi sağlıkları hem de çevre kirliliğinin önlenmesi için vatandaşların da duyarlı olmalarını bekliyorlar. Evsel atıklarını su sızdırmaz çöp poşetleri ile birlikte konteynerlere atılması halinde bu pis kokuları ve haşere üremesini önceden engellemiş olunacağı düşüncesindeler.

İşin kolayına kaçmayı seven vatandaşlar ise çöp konteynırlarının yarattığı rahatsızlığın giderilmesi için belediye ekiplerinden yardım bekliyor ve çöp konteynırlarının ilaçlanmasını istiyorlar. Çözüm ise hem vatandaşların hem de belediye temizlik ekiplerinin ortak duyarlılığında yatıyor.

Haber: Nurşen GÖNEN - Kübra AKDEMİR

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER