© Aksaray Meydan 2020

Cinci Hocalara Dikkat!

Aksaray’da çok yaygın olan hocalar ve cinci hocalar vatandaşın cebini de inancını da sarsmaya devam ediyor. Derdine çare aramak için kendini hoca veya ilimci olarak tabir eden kalpazanların kapılarına giden vatandaş dolandırıldığını da vaat edilen tarihi aşıp derdini çözemeyince anlıyor.

Aksaray’ın birçok ilçesi, köyü ve mahallesinde kendini ilimci olarak tanıtan ellerinde eski kitaplar ile gizli ilimler bildiğini iddia eden kalpazanlar en basit işlemleri bile 1.000 liradan yapıyorlar. Her gidene cin çarpması teşhisi koyan dolandırıcılar vatandaşı hem korkutup hem de kendine adeta köle haline getiriyorlar.

Evlenemeyen kızların kısmetini açmak 2.000 lira, atanamayan öğretmenin atamasını cinlere yaptırtmak ise 5.000 liradan başlıyor. Cin musallatı olan kişinin de kurtarılması seanslara bağlı her seansında zorluğuna ve cinin bağlı olduğu kabileye göre fiyatının da değiştiğini iddia ediyorlar. Nazarı olan kişi de 500 lira ile baş ağrılarından kurtulabiliyor. Evli kişilerin evliliğini bozmak ayırmak için yine evli kişilerden birinin iç çamaşırını isteyen kalpazanlar, iç çamaşırı alıp efsunladıklarını söyleyip kime ait olduğu önemli olmayan bir mezara gömüyorlar. Bu işlem ise TL bazında bile değil. En az 500 Euro.

İnsanların cehaletinden ya da zor bir zamandan geçmesinden yararlanan bu kalpazanların tedavi skalası çok geniş. Sadece evlerine ve odalarına girmek bile ücrete tabii. Hepsinin de birbirleri ile bağlantıları var. Hepsi de sınırlı alanda uzman olduklarını iddia edip hasta kendilerine uygun değilse başka köyde veya başka ilçede büyüğüm var deyip vatandaşı aralarında paslaşıyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER