© Aksaray Meydan 2020

Ceza benim ceza olduğundan bir problem yok

Aksaray da trafik polisleri, fahri müfettişler EDS ve MOBESE nin sürücülere kural ihlali gibi kusurlardan dolayı yağdırdığı aylık trafik ceza miktarının yaklaşık 600 bin lira olduğu öğrenildi.

Trafik sorununun baş gösterdiği Aksaray’da sürücülere ceza yağmaya devam ediyor. Park sorunu ve otopark sorununun her geçen gün artmasıyla birlikte cadde ve sokaklarda zorunlu park yapan vatandaşları da ceza sürprizi bekliyor. Elektronik Denetleme Sisteminin (EDS) faaliyete geçmesi ile birlikte sürücülerin yaptıkları trafik kural ihlalleri elektronik ortamda tespit edilerek düzenlenen ceza tutanakları fotoğraf çıktısı ile birlikte araç sahiplerinin adreslerine tebligat yoluyla gönderiliyor.

 

Birde fahri müfettişlerde ceza yazılmasında etken rol oynuyor. Sivil olarak görev yapan bu müfettişler trafik ihlali yapan kişileri delillerle birlikte trafik şubesine gönderiyor ve ceza yazılmasını sağlıyor. Trafik polisleri, fahri müfettişler, EDS ve MOBESE hatalı veya kural ihlali yapan araç sürücülerine ceza yağdırıyor. Aksaray’da sürücülere hatalı park, ters yön, hız limiti aşma, emniyet kemeri kullanmama gibi başta olmak üzere birçok konuda aylık 600 bin liraya yakın trafik cezası yazılıyor. Trafik kurallarına riayet edilir mi edilmez mi bilinmez ama cezaların ardı arkasının kesilmeyeceği kesin olarak bakılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER