© Aksaray Meydan 2020

Bu kurallara uymayanlara para cezası!

Diyanet İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Kurban Bayramı'nda uygulanacak kurallar belli oldu. Kurban kesiminin nasıl yapılacağı, Kurban Bayramı'nda hangi kuralların uygulanacağı, kurallara uymayanlara ne kadar ceza verileceği gibi konular açıklığa kavuştu.

Kurban Bayramı yaklaşırken uygulanacak özel kurallar da belli oldu 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Kurban Bayramı'nda Uygulanacak Cezalar Belirlendi

Yeni kurallara göre 2020 Kurban Bayramı'nda park, bahçe, sokak, cadde, bina önleri, meydan gibi alanlarda kurban satışının ve kesimin yapılması yasaklandı. Bu yasağa uymayan vatandaşlara ise 351 TL ceza verileceği açıklandı. Kurban kesim yerlerinde belirlenen yasaklara uymayan ve kurban atıklarını önlem almadan toprağa veren tesislere 88.499 TL, bu yasaklara konutlarda uymayanlara ise 2.199 TL ceza verilecek. Valiliklerce ve kaymakamlıklarca her şehirde ve ilçede yeterli kapasitede kurban kesim alanı oluşturulacak. Kurban kesiminin yapılabilmesi için Halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik Kurban Kesim Elemanı kursu verilecek.

Randevulu Sistemle Kurban Kesimi

Kurban kesim yerlerinde randevulu sistem uygulanacak. Vatandaşların bir araya gelmelerine engel olunacak. Hayvan satışı ve kesim yapılan yerlerde maske takılması zorunlu olacak. Satış ve kesim alanlarının girişleri ile alan içerisindeki bazı yerlerde el antiseptiği bulunacak. Hayvan satışı sırasında satıcılarla alıcılar arasında el teması kurulmayacak. Hayvan pazarlarına girişte herkesin ateşi ölçülecek. Hayvan pazarında satış yapacak olanlar satış yaptıkları alanda el antiseptiği bulundurmak zorunda olacaklar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER