© Aksaray Meydan 2020

Bu E-postalar virüs Saçıyor

Kötü niyeli insanlar bu sefer e-posta adresinizden size zarar veriyor.

Günümüzde artık insanların çoğunluğu bilgisayar üzerinden işlerini ve işlemlerini yapmakta.. Bunu bilen kötü niyetli insanlar şimdide e-posta yolu ile insanlara zarar vermeye devam ediyorlar.

 

Bu E-postalar Virüs Saçıyor..

Son zamanlarda bazı uyanıklar insanlara faturaları üzerinden e-posta gönderiyor, Aslında faturanızla hiç bir alakası olmayan bu e-postaları insanlar merak ederek açıyor, Faturayı Görüntülemek İçin Tıklayın ve ya Ödemek İçin Tıklayın seçeneklerini kullanıcıya tıklatıp aktif hale getiren bilgisyar korsanları, bu sayede bilgisayara bulaştırdığı virüsler sayesinde mağdur kullanıcının kredi kartı, şifreleri vb. bilgilerine rahatça ulaşarak istedikleri tüm işlemleri rahatlıkla yapabiliyorlar. 

 

Bu virüslerin en büyük zararı ise bilgisayarınızda ki tüm bilgilerinizi şifrelemekte ve şifrelendiğinde size tekrardan ücret karşılığında şifresi satılmaktadır. Eğer virüs bulaşmış ise kesinlikle kredi kartınızla veya başka bir yolla ödeme yapmayınız ve bilgisayarınızı tamamen formatlamadan (temizlemeden) önemli bilgilerinizi (kredi kartı vb. gibi) kesinlikle kullanmayınız.

 

Bu Virüslerden Kurtulmak Mümkün Ama...

Emin olmadığınız hiç bir eposta adresini açmayınız, Eğer böyle bir hata yapıp e-posta adresini açmışsanız kesinlikle e-posta adresinde bulunan linklere tıklamayınız, Sonu ".exe" ile biten bir dosya indirmişseniz derhal makinanızdan silin ve mevcut virüs programınız ile temizleyiniz.

 

Eğer virüs makinanıza bulaşmış ise yukarıda ki belirttiğimiz önemleri alıp makinanızı en kısa sürede formatlatınız (temizleyiniz.)

 

Bu tür E-postalar genellikle TTNET, TURKTELEKOM, GSM Operatörleri ve halkın yoğun kullandığı firmaların ismini kullanarak fatura arayüzleri değiştirilip, farklı bir mail ile gönderilmektedir. Genel E-posta adreslerini ve adres satırlarını kontrol etmeden açmayınız.. Faturalarınızı online ödeme işleminde yapıyorsanız gelen maillerde kesinlikle online ödeme vb. gibi butonlara kesinlikle tıklamayınız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER