© Aksaray Meydan 2020

ATSO dan kiracısına eziyet

ATSO’nun, mülkiyeti kendisine ait olan ve 15 yıldır aynı kişinin işlettiği yerde, kiracısını tahliye etmek için olmadık yollara başvurarak aynı zamanda üyesi de olan kiracısına eziyet çektirdiği ileri sürülüyor.

Mülkiyeti Aksaray Ticaret Odası (ATSO) na ait olan Çarşı Merkezi’ndeki işyerinde 15 yıldır işletmecilik yapan şahıs, işyerinden hukuksuz olarak çıkartılmak için ATSO nun gazabını yaşıyor.

Sahibi olduğu işyerinin kiracısı ile 15 yıldır sorun yaşamayan ATSO, aldığı yüksek kiraya rağmen Çarşı Merkezindeki sahibi olduğu işyerinin aynı zamanda eski ATSO Meclis Üyesi’de olan işletmecisine kafayı taktığı öğrenildi. ATSO Yönetimi ve yetkisi olmamasına karşın ATSO Meclisi’nin 15 yıllık kiracıyı çıkartmak için çeşitli yollar denediği, tahliye kararı aldığı ancak tahliye kararının mahkemeden döndüğü belirtilirken, bütün iddialar; “ATSO Yönetimi’nin bu işyerini bir başkasına peşkef çekmeye çalıştığı” şeklinde dile getiriliyor.

15 yıldan bu yana aynı yerde ATSO nun kiracısı olan ancak bon birkaç ayda birdenbire hnedef haline gelen işletmecilerin ise buraya 500-600 Bin lira civarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini, ekonomik durgunluk nedeniyle sadece son dönemde kiranın gecikmesinde kısmi sorun yaşandığını, ATSO nun da bu gecikmeyi bahane ederek işyerini tahliye ettirme uğraşı içerisine girdiği de yine edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Olayın en ilginç tarafı ise, işletmeciye tahliye kararı aldıran ATSO nun tahliye için gerekçe gösterdiği dönemin işletmecinin tüm taahhütlerini yerine getirdiği dönemler olması. Zaten bu nedenle de ilgili mahkeme tahliye kararını durdurma yönünde karar vermiş. Ancak, mahkemenin tahliye kararına tedbir koyma yönündeki kararının ardından ATSO Yönetimi kendisini de sıkıntıya sokacak başka yollar bulma derdine düşerek olayın kurumsal bir sıkıntıdan çok şahsi bir olay olduğu yönünde görüntü sergilemiş.

ATSO nun, hem eski meclis üyesi, hem mevcut üyesi, hem de aynı yerde 15 yıldır sorunsuz şekilde kiracısı olan bir kişinin işletmesi için bu kadar katı bir tavır sergilemesi hem kamuoyunda hem ATSO Camiası’nda çeşitli söylentileri de beraberinde getiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER