© Aksaray Meydan 2020

Ali ile Serdar'dan Sıcacık Kestane!

Aksaraylı iki üniversite öğrencisi Ali ile Serdar herkesi kestane yemeye bekliyor..

Aksaray’da iki üniversite öğrencisi akşamları kestane satması ve kestane kültürünü yeniden ayağa kaldırma çabası görenlerin takdirini topladı.

 

Ali ile Serdar akşamları kestane satarak hem unutulmaya başlanmış bir kültürü hayata geçirmesi hem de eğitim giderlerine katkıda bulunması haber servisimizin de dikkatinden kaçmadı.

 

Aksaray üniversitesinde sınıf öğretmenliği okuyan Ali ile Serdar “Kestane kışın habercisidir ama Aksaray’da pek tutulmadığını gördük, Bizde bu işi bir deneyelim, ticaret atılalım dedik ve hemen işe başladık” diyen Ali ile Serdar. “İşlerimiz gün geçtikçe iyiye gidiyor, her gün bu mevkide bu işi yaptığımız için biraz daha tanınıyoruz.” diyen Ali ile Serdar; müşterilerden ve çevre sakinlerinden olumlu cevaplar aldıklarını ve takdir ettiklerini dile getirirken, Arkadaşlarının da ziyaretlerine gelip kendilerine destek olmalarından da çok mutlu olduklarını belirtiler.

 

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Ali ile Serdar; aslında bu işi biraz da zevk için yaptıklarını belirten gençler, herkesi kestane yemeye davet ediyor.

 

Haber-Foto: Gökhan UZUN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER