© Aksaray Meydan 2020

Aksarayda yeni Eğitim-Öğretim yılı başladı

Aksaray’da 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı düzenlenen bir programla başladı.

Taptuk Emre Ortaokulu'nda düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Alay Komutan Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, çok sayıda davetli, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, "2015 - 2016 Eğitim-Öğretim yılına 84 bin öğrenci ve 7 bin eğitim çalışanı ile girmenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun olmasını diliyorum. Binlerce öğrenci ve yüzlerce eğitim çalışanları ile kocaman bir aile olan Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir çocuğumuzun eğitim ortamından uzak kalmaması için çaba gösteriyoruz. Bir ülkenin geleceği için çocuklarımızın eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Kıymetli öğretmenlerim eserine kıymet biçilemeyen bir sanatkar olarak öğrencilerimizin başarıya ulaştırma yolundaki özveri çabanız ve bilgi toplumu olma yolunda ülkemizin geleceğini şekillendirecek öğrencilerin mimarı olmanız dolayısıyla sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Eğitimin temel taşı velilerimiz, eğitimde en önemli paydaşımız olarak sizlerden çocuklarımızın arkasında değil yanında olmanız gerekiyor sürece katılmamak sorumluluğu okul ve öğretmenlere bırakmak çocuğun bir yanının eksik kalmamasına neden olacaktır. Sevgili öğrenciler hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. Size düşen kendisini ve çevresindekileri mutlu eder toplumla barışık soran sorgulayan ön yargılarından arınmış nesiller olarak yetişmeniz ve geleceğin mimarları olma yolunda hazır olmanızdır" dedi.


Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 8. sınıf öğrencileri 5. sınıf ve okul öncesi öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti. Daha sonra öğrencilerle birlikte sınıflara giren protokol üyeleri çocuklara çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER