© Aksaray Meydan 2020

Aksarayda Trafik Öksüz Kaldı

Bayram tatilinin başlaması ile birlikte alışveriş için Aksaray'da halkın şehir merkezine yönelmesi trafiği felc etti

Kurban bayramının yaklaşması ve bayram tatili ile birlikte halkta bayram hazırlıklarına başladı. Özellikle çocuk ve misafirler için alışverişe yönelen halk genellikle şehir merkezini seçti. Şehir merkezinde alışveriş yapmak için araçları ile gelen vatandaşlar park sorunundan trafik sorununa kadar bir çok sıkıntı ile karşılaştı.

 

TRAFİK POLİSİNE RASTLANMADI

Özellikle şehir merkezinin en işlek caddelerinden olan belediye önünde trafik polislerinin olmaması, vatandaşların rast gele yol kenarına bıraktıkları araçların sıkıntısı trafiği felç etti.

 

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Sürücülerin özellikle rast gele araçlarını park edip gitmesi, diğer sürücüleri zora soktu. Zaman zaman park ve yol verme yüzünden gergin anlarında yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

 

POLİSE RASTLAYAMADIK

Şehir merkezinde araçla giriş yapan ekibimiz trafik yoğunluğunu gözlemledi, araçların rast gele park etmeleri ve aceleci sürücülerin bir an önce gidecekleri yere varmaları için çaba sarf etmeleri zaman zaman trafiğin kitlenmesine sebep oldu. Trafikte seyir halinde giden ekibimizin hiç bir trafik polisine rastlamamasıda akıllarda soru işareti bıraktı.

 

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ ÇÖZÜM ARAYIŞINDA
Bayram tatili ve alışveriş yoğunluğundan dolayı özel park alanlarını kendi müşterileri için kullanmak isteyen bazı alışveriş merkezleri bayrama özel otopark ücreti almaya başladı.

Otopark görevlisine neden ücret alıyorsunuz, insanlar buraya alışveriş yapmaya geliyor birde onlardan ücretmi alıyorsunuz sorusu üzerine, otopark görevlisi: "Sürücülerin çoğu şehir merkezinde ki işini halletmek için araçlarını buraya bırakıyor ve alışverişe gelen müşterilerimiz yer bulamıyor. Yönetim kuruluda bu güne özel böyle bir çözüm üretti" dedi.

 

HATALI SÜRÜCÜLER BİLE ŞİKAYETÇİ

Trafikte ki sıkıntıları gözlemleyen ekibimiz, hatalı park ve hatalı çıkış yaparak trafiği sıkıntıya sokan sürücülerin bile trafikten şikayetçi olmalarıda ekibimizin dikkatinden kaçmadı.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİR AÇIKLAMA YOK

Trafiğin bu yönde sorunlu olmasına rağmen Aksaray'da trafik polislerine rastlanaması akıllarda soru işareti bırakırken, bu yönde Emniyet trafik şube müdürlüğünden bu konu hakkında hiç bir açıklama yapılmadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER