© Aksaray Meydan 2020

Aksaray'da Polis memurunun şaşırtan tepkisi

Bugün öğle saatlerinde Sobacılar sokağında yaşanan ve şahit olduğumuz olayda polisin verdiği tepki herkesi şaşırttı.

Aksaray Belediyesi arka sokaklarında kalan Belediye Caddesi bilinen adıyla Sobacılar sokağında ilginç bir olaya şahit olduk. Bir polis aracı sokağa girip tek tek araçların resimlerini çekmeye başladığı ve hiçbir şekilde uyarı veya anons vermeden ilerlediğini görünce polis memuruna gidip konuşmak istedik.

“MUHATTAP OLMA DEVAM ET”

Bizi fark eden aracı süren polis memuruna “Memur bey, resimlerini çektiğiniz araçların hepsi burada ki esnafın, böyle gizli gizli çeker gibi değilde en azından bir anons etseydinizde insanlarda araçlarını bulunduğu yerden çekseydi.” dediğimizde, Diğer polis memurunun aracı süren memura bile konuşma fırsatı vermeden “Muhattap olma devam et” demesi, Derdini anlatan bir vatandaşı insan yerine koymaması bizde büyük şaşkınlık yarattı.

“ÖNCEDEN ANONS YAPARLARDI.”

Konuşmaya şahit olan esnaflar ise “Kardeşim gördüğünüz üzere araçlarımızı park edecek yer bulamıyoruz, Sürekli burada sıkıntı yaşıyoruz. Esnaflar arasında hiçbir sıkıntımız ve birbirimize karşı eziyetimiz olmamasına rağmen bu memurun bu şekilde davranması bizi üzdü” dedi. Diğer bir vatandaş ise “Burada esnaflar araçlarını mecbur buraya park ediyor, çünki park edecek yerleri yok. Normalde polisler şikayet olursa bu bölgeye geliyor, geldiğinde bile anons yapıyor bizleri uyarıyor, ikinci geldiğinde cezai işlem uyguluyor. Ama bu polislerin bu şekilde yapması şu zor günlerde vatandaşa bu şekilde bir tepki vermesi inanın pes dedirtti.”

“PARK SORUNUNU ÇÖZSÜNLER”

Olaya tepki veren esnaflar burada biz ekmek parası için çalışıyoruz ve zor zamanlar geçiriyoruz. Araç yoğunluğundan ötürü ve park bulamadığımız için araçlarımızı buraya park etmek zorunda kalıyoruz. Burada herkes birbirini bildiği için hiçbir esnaf birbirini park konusunda mağdur etmiyor.

“SANIRIM DEVLETE PARA LAZIM”

Normalde buradan geçen polisler anons yapar esnaf veya vatandaşı uyarırdı. İkinci gelmesinde cezai işlem uygulardı. Şimdi ise sessiz sedasız ceza yazmaları bizleri şaşırttı. Diyen esnaflar “sanırım devlete para lazım.” Diyede yaşanan bu ilginç olayıda tiye aldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER