© Aksaray Meydan 2020

Aksaray’da çiftçilere yem karma makinası dağıtıldı

Aksaray’da ‘KOP Bölgesinde Organize Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi ‘’ kapsamında proje bütçesinin %30’nun Ticaret Borsası tarafından karşılandığı 24 adet yem karma makinası düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Ticaret Borsasında düzenlenen törende konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu 1 milyon 100 bin TL tutarındaki proje kapsamında imalat ve üretimi Aksaray’da yerli olarak yapılan toplam 24 adet yem karma makinasının çiftçilere teslim edildiğini söyledi.

Aksaray’da geçmişten bugüne çok güzel işler yapıldığını aktaran Vali Aydoğdu konuşmasında; “Aksaray tarihi misyonu itibariyle İç Anadolu’nun incisi olarak parlamaya devam ediyor. İnsanlar gider sadece geriye hikâyeleri kalır. Bizim hepimizin amacı Aksaray da güzel izler bırakmaktır. Çok güzel bir projenin bugün açılışını yapıyoruz. Yapmamız gereken şu; dünya çok hızlı değişiyor. Gençlerin sosyolojisi de değişiyor. Biz yaşamımız bundan sonra gelecekte geçireceğiz. Onun için bakmamız gereken yer bugün değil gelecek. Çünkü hayatımızın geri kalanının gelecekte geçireceğiz. Bir taştan duvar olmaz. Hep beraber birlik beraberlik içerisinde birbirimizi yukarılara taşımamız, her zaman iş odaklı olmamız gerekiyor. Farklılıklar her zaman bizim zenginliğimizdir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz anda başarılar kendisi gelecektir. Bizim sloganımız şu; ‘küçük dokunuşlar büyük sonuçlar’ hep bu ilke ile gitmemiz gerekiyor ’dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Halil İbrahim Tongur da yaptığı konuşmasında 8 ili kapsayan KOP Bölgesinde sulama, tarım hayvancılık, enerji son dönemde sosyal projelere önemli destekler verdiklerini söyledi. Tongur, KOP illeri içerisinde yer alan Aksaray’da uygulanan projelere bugüne kadar 100 milyon lirayı aşan destek sağlandığını belirtti.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise 1 milyon 100 bin lira tutarındaki projenin yüzde 70’i KOP destekli, yüzde 30’u’nun borsa finansmanıyla hazırlandığını söyledi. Özkök konuşmasında; “Aksaray’ın tarım ve hayvancılığını öne çıkartmak ve buradaki potansiyeli güçlendirebilmek adına, üreticilerimizin daha iyi çalışmalarını sağlamak adına bu projeyi gerçekleştirdik. İnşallah devam gelecek” dedi.

Konuşmaların ardından tamamı Aksaray’da imal edilerek yerli olarak yapılan 24 yem karma makinası hak sahiplerine teslim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER