© Aksaray Meydan 2020

Aksaray'da Yamaç Paraşütü Pilotları Yetişiyor

Aksaray Hava Sporları Derneği (AKHAS), Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık Derneği ile ortaklaşa Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi Kursu Düzenliyor

Aksaray Hava Sporları Derneği (AKHAS), Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık Derneği ile ortaklaşa Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi Kursu Düzenliyor.

1 Hafta sürecek eğitim sonunda kursa katılan kursiyerlere pilot sertifikaları verilecek.

 Kursla ilgili bilgi veren  AKHAS Derneği Başkanı Bircan Karataş; “ Aksaray Hava Sporları Derneği olarak bu yıl 3’çüsünü düzenlediğimiz yamaç paraşütü başlangıç eğitim kursumuz başladı. 2013 Yılında başlattığımız eğitimlerimizle bu güne kadar 36 kursiyerimize eğitim verdik. Eğitimlerimiz 1 hafta süreyle verilip 3 günü teorik olmak üzere kalan son 4 gününü ise pratik derslerle tamamlıyoruz. Teorik derslerimizi Dağılgan Spor Tesislerinde pratik uçuş derslerimizi ise Kızıltepe mevkiinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

AKHAS Derneği Başkanı Bircan Karataş ayrıca dernek olarak yıl içerisinde bir çok faaliyet gerçekleştirdiklerini ve amaçlarının Hasan dağının Yamaç Paraşütü uçuşlarına açılmasıyla bölgenin tanıtımı, yamaç paraşütü sporuna yeni pilotların yetiştirilmesi ve 7'den 70'e uçmak isteyen herkesi gökyüzüyle tanıştırma çabasında olduklarını söyledi.  Bu yıl içerisinde iki büyük organizasyona katılım sağlayacaklarını belirten Karataş, öncelikle 01-02 Ağustos 2015  tarihleri arasında Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Hasan dağında Yamaç Paraşütü Şenlikleri düzenleyeceklerini bunun dışında  06 Eylül –12 Eylül 2015 tarihleri arasında Hasan Dağı XC Open FAI 2 Dünya Şampiyonasının bir ayağının  Aksaray da   yapılacağını söyledi. Karataş, açıklamalarının devamında Aksaray’da Yamaç Paraşütü sporuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve özellikle derneğimizin organizasyonlarında  emeklerini esirgemeyen Aksaray’ımızın değerli  Valisi  Şeref Ataklı’ya  Belediye Başkanımız  Haluk Şahin Yazgı’ya, THK Aksaray Şube Başkanlığına  ve halen İngiltere’de yaşayan, Aksaray’a, Aksaraylıya ve Yamaç paraşütüne gönül vermiş, her organizasyonumuz da bize en büyük katkıyı sağlayan,  değerli abimiz Abdullah Kahraman’a ve  Yamaç paraşütüne gönül vermiş,  AKHAS(Aksaray Hava Sporları Derneği )  üyelerine  göstermiş oldukları ilgilerden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER