© Aksaray Meydan 2020

Aksaray'da 79 Bin 450 Öğrenci Karne Aldı

Aksaray’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından 79 bin 450 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Aksaray’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından 79 bin 450 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.
Aksaray’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından Naci Abay İlkokulunda karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törende, 4. sınıf öğrencilerine karneleri İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından verildi.
Aksaray’da toplam 79 bin 450 öğrenciye karne verdiklerini vurgulayan Kartal, “Uzun bir maratondan sonra 3 aylık bir tatil süreci başlıyor. Bu süreçte öğrencilerimizin dinlenirken, aynı zamanda bu sene ilk defa uygulayacağımız destekleme ve yetiştirme kurslarına devam etmelerini istiyoruz.Bu kurslarımız tamamen ücretsiz olup, 70 okulda açılacaktır.Özellikle öğrencilerimizin yaz tatilinde bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.


Öğrencilerden 10 yaşındaki Selin Yeşilyurt, “İyi bir ortalama yaptım. Daha çok çalışacağım, daha başarılı olmak için. Hedefime ulaşabilmek için” dedi.


Öğrencilerden Yunus Emre Şahin (10) ise, “Takdir aldığım için çok mutluyum. Aslında notlarım biraz düşüktü. Teşekkür alabilirim diye korkuyordum. Takdir geldiği için çok mutlu oldum” diye konuştu.
Daha sonra karne alan çocuklar sınıfta hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER