© Aksaray Meydan 2020

Aksaray DSYB'ye üç ödül birden

Bu yıl Antalya'da 14.sü düzenlenen SÖS Yıllık Proje Değerlendirme Toplantısına katılan Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 81 İl İçerisinde 1. olarak 3 dalda ödüle layık görüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında yürütülmekte olan Soy Kütüğü, Ön Soy Kütüğü ve Döl Kontrolü Projeleri kapsamında düzenlenen 14. SÖS Yıllık Proje Değerlendirme Toplantısı ile 12. Muhasebe Eğitim Toplantısı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin çevrimiçi katılımı ile açıldı.

Birçok alanda gerçekleştirilen toplantılara katılmak üzere Aksaray DSYB Başkanı Bekir Kayan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri ve ADSYB Personeli Katıldı. Toplantı programlarının ardından ödül töreni düzenlendi. Bu kapsamda il işletme bazında en yüksek ilave Soy Kütüğü desteği, il işletme bazında en yüksek ilave Döl Kontrolü desteği ve en fazla gen Türk boğa sperması kullanan il kategorilerinde 81 il içerisinde Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği derece ye girerek bu üç dalda ödüle layık görüldü. Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan üç dalda kazanılan ödüllerini DSYMB Başkan Yardımcısı Mehmet Sedat Güngör ve Azerbaycan Cumhuriyeti Hayvancılık Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü Phd Mahir Hajiyev'den aldı.

Yapılan toplantı sonrası açıklamada bulunan Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan "Bizlere bu ödülleri layık gören herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek Başta Yönetim Kurulu Üyelerim olmak üzere özverili bir şekilde çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Makamlar gelip geçicidir. Önemli olan arkamızda hoş seda bırakmak. Aksaray'ımızın Hayvancılık alanında en iyi yerlere ulaşabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın meyvesini aldığımız ödüllerle taçlandırarak azmimizi, ufkumuzu genişletip yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER