© Aksaray Meydan 2020

8.Sınıflar TEOG Sitresi Attılar

FSM Ortaokulu Öğrencileri Klas Sinemalarında Alaycı Kuş Filmini İzlediler

FSM Ortaokul Öğrencileri Klas Sinemalarında Alaycı Kuş Filmini İzlediler

Türkiye genelinde 1. si yapılacak olan TEOG sınavlarına kısa bir süre kalırken Öğretmenleri öğrencilerinin stresten kurtulmaları için sinema keyfi yaşattılar.

Aksaray’da TEOG sınavına girecek olan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulu öğretmenlerinden Mustafa Arap 8. Sınıf öğrencilerini Aksaray Klas Sinemalarına getirerek vizyonda olan Açlık Oyunları Alaycı Kuş adlı filimi izlediler.

Mustafa Arap TEOG sınavına çok az bir zaman kaldığını açıklarken öğrencilerine şu açıklamalarda bulundu; Sınava girecek öğrencilerimiz soruların tümünü sıkılmadan okumaları konusunda uyarıyoruz. Öğrencileri korkutan uzun paragraflı soruların daha kolay olabileceğine dikkat çekerek, Türkçe’de en büyük hatanın bu soruları yanlış okumaktan kaynaklandığını vurguluyor. Mustafa Arap, Türkçe sınavının okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı olduğunu belirterek, “Bu sınavda pragraf soruları ağırlıkta. Öğrenciler soruları doğru okumalı ve anahtar sözcükleri doğru belirlemeli. Fiilimside; çekimli eylemle, eylemsilerin farklarını iyi kavramalı cümlenin temel öğeleri konusu doğru öğrenilmeli. Dilbilgisi sorularında da bilgiyle alakalı hatalar yapılıyor” uyarısında bulundu.

TEOG MATEMATİK SINAVINDA  ÇOK İŞLEMLİ SORULARA DİKKAT !

Geçen yılın matematik soruları birkaç işlemden oluştuğu için öğrenciler dikkatsizliklerinden hata yaptı. Birkaç işlemden oluşan soruların ilk işleminde yapılan hata daha sonraki işlemlere de taşındığı için öğrenciler doğru yanıtı bulamadı. Geçen yıl da dikkatli olan, işlemleri doğru yapan öğrenciler sorun yaşamadı. Bir başka hata ise en basit toplama ve çıkarma işlemleri “Çok kolay” denilerek dikkatsizlikle çözülüyor. Geçen yıl üslü sorular ayırt edici özellikteydi yani zordu. Bu yüzden uzmanlar üslü sayılarda negatif sayıların üslerini alırken parantez olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiği konusunda öğrencilerimi uyarıyorum. Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER