© Aksaray Meydan 2020

361. Dönem Erlerin yemin töreni gerçekleştirildi!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına yaklaşık bir ay önce vatani görevini yapmak için gelen 361 dönem erlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan törene Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve erlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından erlerin yemin töreni yapıldı. 361 dönem erler masadaki Türk bayrağı üzerinde bulunan silahla yemin etti.


Yemin töreninde bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, “Aksaray İl Jandarma Komutanlığında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 361. kısa dönem erlerin yemin törenine katılarak bizi onurlandırdınız.

 

Bu anlamlı ve özel günümüzde katılan tüm ailelerine ve yakınlarını şahsım ve İl Jandarma Komutanlığı adına şükranlarımı sunuyorum. Dört hafta önce kutsal vatani görevini yerine getirmek üzere bize emanet ettiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşınızda onur ve gururla dimdik durmakta. Ve sizlerin huzurunda yemin etmek için hazır bulunmaktadır.

 

Bu güzel tabloyu oluşturarak sizi yüksek ve heyecan ve coşkuyla karşılayan evlatlarınız için ne kadar gurur duysanız azdır. Bu yemin, vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlük emirlere itaat etmek ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir askeri olduğumuzu, kutsal askerlik adına yemin ettiniz. Bu yemine sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur.”


Konuşmaların ardından belirli eğitim alanlarında dereceye giren erlere ödül verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER