© Aksaray Meydan 2020

2015Yılı Çocuk Tarım Kampı Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de uygulanan ''Çocuk Tarım Kampı'' etkinliği bu yıl 2.si İlimizde de başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de uygulanan "Çocuk Tarım Kampı" etkinliği bu yıl 2.si İlimizde de başladı.

İlköğretim okulu öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgiler vermek amacıyla düzenlenen ve üç  gün sürecek kamp’a Aksaray Mehmetçik ilköğretim Okulu 4.sınıfta okuyan 18 öğrenci katıldı.

Öğrencilere tarımı sevdirmeyi ve onları tarım konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinlik kapsamında çocuklarımıza; soframıza gelen gıdaların nasıl üretildiği konusunda bilgiler verilecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Bestami ZABUN "Buradaki asıl amacımız çocuklarımıza geçen sene’de olduğu gibi Tarım bilincini , doğa bilincini kazandırmak,Gıda Teknolojilerini öğretmek ,gıda güvenirliğini anlatmak, üç gün sürecek bu etkinlikde her gün bir işletme gezilerek çocuklarınıza işletmeler hakkında bilgiler verilecek’’ dedi

Üç gün sürecek kampın ilk gününde Öğrencilere  Sütaş Uygulamalı Eğitim Merkezi gezdirildi ve gıda güvenirliği hakkında bilgiler verildi. Süt ve süt ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde gören öğrenciler, ürünler hakkında bilgi aldılar .üç gün devam edecek olan Tarım kampında 3 Haziran Çarşamba günü Koçaş Tarım İşletmesi ve 4 Haziran Perşembe günüde İlimiz Ziraat Odası ziyaret edilecektir.

3 günlük kamp programı içerisinde öğrencilere yönelik anketler yapılıp hediyeler verilecek, bol bol fotoğraflar çekilecek ve kamp sonunda öğrencilerin duygu ve düşüncelerini öğrenmek için öğrencilere bir metin yazdırılacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER