© Aksaray Meydan 2020

2015 Olimpiyatları Alt Yapısı Aksaray'dan

Aksaray'dan 55 ülkeye boru ihracatı yapan alt yapı uzmanı Kuzey Boru, 2015 Avrupa Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Aksaray’dan 55 ülkeye boru ihracatı yapan alt yapı uzmanı Kuzey Boru, 2015 Avrupa Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Kuzey Boru, 2015 Avrupa Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Gürcistan da orginazasyonun tüm alt yapısının ürünlerini ve mühendislik uygulamalarını sağlamak üzere 7,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Yapılan antlaşma ile Aksaray’dan Gürcistana , 270 Tır alt yapı ürünü ihraç edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Kuzey Boru Genel Müdürü Bülent Karaman,2015 Avrupa Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olan Gürcistan’ın  spor yatırımları için çok hızlı bir şekilde hazırlıkları sürdürdüğünü söyledi.Karaman, organizasyon kapsamında Gürcistan ile 7,5 milyon dolarlık  bir antlaşma imzaladıklarını ve  böylesine saygın bir projede daha yer aldıkları için firmaları adına , ülke  ve özellikle Aksaray adına  çok büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

Kuzey Boru Genel Müdürü Bülent Karaman açıklamalarının devamında ; “  Firma olarak Gürcistan da yüklendiğimiz projede 270  Tır alt yapı ürünlerinin 140’ Tırlık miktarını sevk ettik.  Şu an için alt yapı ürünlerinin yanı sıra mühendislik uygulamalrınıda yürüttüğümüz projede ön görülen teslim tarihinden bir buçuk  ay öndeyiz. Olimpiyat komitesi özverili  çalışmalarımızdan ötürü  100 adet olimpiyat biletini firmamıza jest olarak hediye etti. Bu da bizim için ayrı motivasyon kaynağı oldu” dedi.

Kuzey Boru Firması hakkında genel bilgiler veren Karaman, “ 55 ülkede 470 ayrı firmaya ihracat yaptıklarını ve bu ihracatların tamamının  Aksaray’dan yapılıyor olmasının   gelecek vaat eden şehrimiz için önemli bir vurgudur” dedi. Aksaray’ın ismini Brezilya ,  Afrika  gibi bir çok bilinmeyen ülkede tanıttıklarını  söyleyen Karaman,55 ülkede bir çok müşterimiz  artık Aksaray’ ın İstanbul da olmadığını öğrendi dedi. 

Karaman, bununla birlikte Aksaray’ın önemli bir coğrafi konumda olmasının yerel yöneticiler ve siyasiler  tarafından sürekli  dile getirilmesine rağmen maalesef bırakın tren yolu, hava yolunu  bir kamyon garajının bile olmamasının oldukça dez avantajlı bir durum olduğunu kaydetti. Kuzey Boru olarak Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayan ihracatçı firmalara selam ve saygılarını ileten Bülent Karaman,  gelecekte şehrimizin çok daha iyi noktalarda olacağını ve dünayada ki pazarlardan daha iyi faydalanacağına inanıyoruz. Bunun için Aksaray’da  havalimanı öncelikli olmak üzere kara taşımacılığın da yatrımlar yapılması gerektiğini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER